Business / IT alignment
Focus op mens en proces
Wendbaar

Realisatie: One Digital Workspace

Eind 2017 begon de Rabobank met de overstap naar Office365. Hierbij was het doel om de ruim 40 duizend collega’s op alle locaties ter wereld te voorzien van een moderne werkplek om aan te sluiten op het strategische Rabobank thema van “Medewerker in zijn kracht”, die initiatief neemt en actief verbinding zoekt.

Eind 2018 stond de teller al op 80% van de collega’s met een O365 werkplek en eind 2019 zal elke medewerker gemigreerd zijn. Ganto heeft daarbij in verschillende disciplines een belangrijke bijdrage geleverd. Bij de planning en aansturing van de uitrol bij centrale en lokale eenheden in Nederland en in het buitenland, bij de migratie van de persoonlijke schijf naar Onedrive, bij de bouw van een compleet nieuw, relevant en persoonlijk Intranet maar bovenal door de nauwe samenwerking met de collega's  van adoptie tijdens alle trajecten.

 

Naam opdrachtgever
Rabobank
Periode
september 2017 - september 2019
Terug naar het overzicht
Leon heeft bij Rabobank als programmamanager 0365 een geweldige doelstelling gerealiseerd 80% roll-out op global level in 1 jaar. Hij creëert teamwork, stuurt op de juiste zaken en managed zijn stakeholdersveld efficiënt. Fijn zaken doen!
- Irene Bakker de Boer Manager Collaboration en Productivity bij Rabobank

Een nieuw, relevanter en gepersonaliseerd intranet

Met de overstap naar SharePoint Online heeft de Rabobank tegelijk de stap gezet naar een intranet waarbij de medewerker zelf invloed heeft op welke informatie getoond wordt en hoe. Met behulp van Design Thinking zijn medewerkers 'persona's' ontwikkeld en daarna via Design Sprints de informatiebehoeftes per persona omgezet in prototypes. Daarbij zijn de ontwerpen en hulpmiddelen herhaaldelijk getoetst bij gebruikers, in binnen- en buitenland. In september 2019 ging de eerste release van het nieuwe intranet live, een belangrijke stap naar het OneBank intranet.

Office 365 migratie van de werkplek

Na een intensief security en compliance traject en een pilotfase, werd vanaf {maand} 2018 gestart met de grootschalige uitrol van Office 365. Daarbij werkten de teams van het Windows 10 en Office365 team nauw samen om de onbeschikbaarheid van de werkplek voor de medewerkers minimaal te maken. Vanuit adoptie werden medewerkers via een champion-netwerk en gerichte trainingen geïnformeerd over de nieuwe mogelijkheden van hun werkplek. 

Facts &

Figures

  • Te migreren werkplekken: 40.000
  • Gemigreerde collega's na 1 jaar: > 80%
  • Gemigreerde intranetsites naar SharePoint Online: circa 200
  • Gemigreerde video's naar Stream: 650

 

 

Meer weten?

Leon profiel vierkant

Leon van den Heuvel


Leon.vandenHeuvel@Ganto.nl

Over Ganto

Meer over Ganto

Ganto voegt toe!

Contact