De Werkwijzer Projecten: slimmere teams en betere resultaten

Voor het Waterschap Hollandse Delta creëerden we een duidelijke werkwijzer voor projectteams, gekoppeld aan een database met handreikingen, procesbeschrijvingen en voorbeelden. Via de grafische interface is in één muisklik het complete projectenhandboek binnen handbereik. Projectteams kunnen nu slimmer werken en behalen kwalitatief betere resultaten.

Naam opdrachtgever
De Werkwijzer Projecten
Periode
November 2015
Terug naar het overzicht

Projecten als Visitekaartje voor het Waterschap

De Werkwijzer Projecten verbetert de werkwijze en de kwaliteit van projecten en bijbehorende resultaten. Hierdoor sluiten toekomstige projecten beter aan bij de doelen van het Waterschap en de wensen en behoeften van omgevingspartijen. De projecten worden een visitekaartje voor het Waterschap, met een tevreden omgeving, tevreden management en bestuur.

Krachtig door eenvoud

De Werkwijzer Projecten is laagdrempelig in implementatie. We maken niet alleen gebruik van de standaard kantoorautomatisering, het wordt ook allemaal beheerd door eigen personeel. Volgens duidelijke afspraken, met minimale doorlooptijden voor aanpassingen en updates.

Projectteams zijn ontwikkelaar en gebruiker

De Werkwijzer Projecten is het eigendom van de projectteams en zo voelen zij dat ook. De Werkwijzer Projecten geeft de mogelijkheid om als team je kennis en ervaring vast te leggen en te delen met collega-teams.

Basiskwaliteit door koppeling met IPM, Prince2

In de Werkwijzer is de werkwijze van alle projectteams in het Waterschap vastgelegd, evenals de project ondersteunde processen. Dit alles wordt door een centraal team beheert, geheel volgens het IPM-projectmodel en de PRINCE2 methode voor projectmanagement.

Facts &

Figures

Locatie: Ridderkerk

Partners: De Libero

Doorlooptijd: 6 maanden

Opleverdatum: november 2015

Gebruik: wordt jaarlijks geëvalueerd, goed gewaardeerd en stijgende gebruikers-aantallen.

 

Ganto voegt toe!

Contact